Agytorna

Szeretettel üdvözölünk az oldalon!
Összegyűjtöttünk számodra néhány nagyon érdekes szórakoztató- logikai játékot.
Próbáld ki, mert biztosan nem fogsz únatkozni!
Sok sikert és kellemes időtöltést!
A játékok zöme az Adobe FlasPlayerrel működik.
Ennek offline változatát letöltheted, és a gépedem játszodhatod a játékokat!
LETÖLTÉS: flashplayer_32_sa_debug.exe


1) Töltsd le a FlashPlayert! (nem kell telepíteni). 2) Töltsd le a játékot (nem kell telepjteni) 3) Indítsd el a Playert, olvasd be a játékot, és játszd! :-)

  1) "Szirmok a rózsa körül"
Klikkelj a játék címére, és a megjelenő oldalon ott a szabályzat és a játék ismertetése.
 
  2) "Japán IQ Teszt"
Klikkelj a játék címére, és a megjelenő oldalon ott a szabályzat és a játék ismertetése.
 
  3) "Csodagömb"
Klickelj a játék címére, és a megjelenő oldalon ott a szabályzat és a játék ismertetése.
 
 

4) "Rubik kocka"
A Rubik-kocka (másként Bűvös kocka) mechanikus, egyéni logikai játék. A kocka oldalai különféle színűek és elforgathatók a lap középpontja körül. A forgatás során a szomszédos oldalak színe megváltozik. A rendszertelen forgatással az oldalak színösszeállítása összekeverhető. (Összesen 43 252 003 274 489 856 000-féle (leírva; negyvenháromtrillió-kétszázötvenkettőbilliárd-hárombillió-kettőszázhetvennégymilliárd-négyszáznyolcvankilencmillió-nyolcsszázötvenhatezer) (kb. 4,3ˇ1019) eltérő állás hozható létre.) A játék célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

 
  5) "Palacsinta forgatás"
Klickelj a játék címére, és a megjelenő oldalon ott a szabályzat és a játék ismertetése.
 
 

6) Amőba 1 és Amőba2
Játékszabály: A játékot két játékos játssza négyzetrácsos hálón. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy jelet a háló mezőire. A játék célja, hogy a játékos a saját jeléből ötöt helyezzen egymás mellé bármilyen irányban (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan) illetve, hogy ebben megakadályozza az ellenfelét. Az a játékos nyer, akinek hamarabb sikerül öt jelet egymás mellé tennie. A játék döntetlen, ha a tábla megtelik és egyik játékosnak sincs ötös sora.

 
  7) "Átkelelés1"
Talán a legismertebb ilyen feladvány. Egyik partról a másikra át kell szállítanunk egy adag káposztát, egy kecskét és egy farkast. A csónakban egyszerre csak egy valami fér el. Úgy kell elvégeznünk a fuvarozást, hogy végül mindenki a túlparton legyen. Ha egyedül hagyjuk a kecskét, akkor az megeszi a káposztát, a farkas pedig a kecskét.
8
) "Átkelés2"
Át kell juttatnunk mindenkit a túlpartra. A csónakban az evezősön kívül csak egyvalaki fér el. Amennyiben valamelyik oldalon több kannibál van, mint misszionárius, úgy a kannibálok megeszik őket.
8) "Átkelés3"
A fatörzsön csak ketten haladhatnak át egyszerre. Sorrendben: 1, 3, 6, 8, 12 perc kell: a fiúnak, az apának, az anyának, a dagadtnak és a nagyapának az átkeléshez. Amennyiben ketten mennek egyszerre, úgy mindig a leglassabb határozza meg a tempót. Feltétlen kell világítás a fatörzsön haladóknak, tehát a lámpást mindig vissza kell hoznia valakinek. A lámpával csupán 30 percig lehet világítani.
 
  8) "Hanoi torony"
Van három torony és meghatározott számú és különböző nagyságú elem. A harmadik toronyra át kell helyezni az elsőn lévő korongokat ugyanolyan felállásban. Az elemek szabadon pakolhatók mindhárom toronyra azzal a feltétellel, hogy kisebb korong csak nagyobbra tehető.
 
  9) "8 királynő"
Helyezz el 8 királynőt egy 8x8-as sakktáblán úgy, hogy a sakk szabályai szerint ne üssék egymást. Ehhez az kell, hogy ne legyen két bábu azonos sorban, oszlopban vagy átlóban. A feladványra több megoldás is létezik. Ha segítségre van szükséged a megoldáshoz, akkor kattints ide.
 
  10) Huszáros cikkcakk
Célunk, hogy érintve a 4x4 tábla összes mezőjét visszaérjünk a kiinduló mezőre. A bábuval csak úgy léphetünk, mint a huszárral a sakkban és minden mezőre csak egyszer mehetünk.
 
  11) "IQ Teszt1"és "IQ Teszt1"és  "IQ Teszt3"
Három különböző IQ tesztet próbálhatsz ki.
 
  12) "Labirintus"
Találd meg a kiútat a labirintusból minél kevesebb idő alatt. A bal felső sarokból kell indúlni. A billentyűzeten lévő nyilakkal tudsz haladni az útvesztőben.
 
  13) "Rotaball"
Úgy kell forgatni a szerkezetet, hogy középre a sárgák, jobbra a zöldek és balra a pirosak kerüljenek.
 
  14) "Sakk1" vagy  "Sakk2" vagy  "Sakk3"
Játékszabály:   Megtekintem
 
  15) "Számkitaláló"
Klikkelj a játék címére, és a megjelenő oldalon ott a szabályzat és a játék ismertetése.
 
  16) "Malom1" vagy "Malom2"
A játékot két játékos 9-9 bábuval játszhatja. A bábukat felváltva kell elhelyezni a táblán, tetszőleges sarokba, vagy kereszteződésbe. A malom az, ha három azonos színű bábu kerül egymás mellé. Ekkor egyet levehetsz az ellenfél bábui közül. Ha valamennyi bábu felkerült a táblára, akkor játék a bábuk táblán való mozgatásával folytatódik. Az a játékos győz, aki előbb veszi le az ellenfél 7 bábuját.
 
  17) "Sudoku1" vagy "Sudoku2" vagy "Sudoku3" vagy "Sudoku4" vagy "Sudoku5" vagy "Sudoku6"
A 9x9-es tábla összes sorába és oszlopába írd be a számokat 1-9-ig úgy, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet soronként vagy oszloponként. A nagy négyzetrács további 3x3-as négyzeteiben is csak egyszer szerepelhet egy szám.
 
  18) "Békaugrás"
Letölthető Excel formátumu játék, a szabályzat és a játék ismertetése  az Excel leírásban
 
  19) Letölthető PowerPoint alapú játékok:  Gondolatshow, Kitalálom, Négyzetprobléma, Órashow, Kártyakitaláló