Hírek

Tűz pusztította el a felsősófalvi gyülekezeti házat

Békesség Istentől!

Keresztyén Testvéreink! Kedves Refisek!

 

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium közössége nevében azzal a szeretetteljes kéréssel fordulunk iskolánk volt és jelenlegi diákjaihoz, alkalmazottaihoz, valamint minden jólelkű adakozó testvérünkhöz, hogy lehetősége szerint osztozzon a Felsősófalvi Református Egyházközség nehéz helyzetében. Amint sokan már értesültetek a szomorú hírről, – https://reformatus.ro/hirek/tuz-pusztitotta-el-a-felsosofalvi-gyulekezeti-hazat – a Felsősófalvi Református Egyházközség Közösségi Háza 2022. május 12-én, egy rövidzárlat következtében pár perc alatt a tűz martaléka lett. Szász Tibor András lelkipásztor testvérünk és kedves felesége, Edit Asszony önzetlen támogatásával, akik gyülekezetük nevében lelkes, elkötelezett támogatói voltak mindenkor iskolánknak, a felsősófalvi Közösségi Házban éveken keresztül a Kollégium tanárai és diákjai számára olyan közösségi alkalmak színterét biztosították, amelyek a további csoportos munkára, tanulásra építő hatással bírt. A szeretetteljes odafigyelés, a figyelmes kiszolgálás, a finom és emlékezetes asztalközösségek, az együtt megélt kirándulások, énekek, áhítatok, a léleképítő istentiszteleti alkalmak minden résztvevő számára évek múlásával is felejthetetlen emlékek maradtak.

Kedves Testvéreink! Kedves Refisek! Most rajtunk a sor, hogy a Sófalvi Gyülekezetnek a krisztusi szeretetből fakadó befogadását a krisztusi szeretetből adakozásunkkal viszonozzuk!

Bízunk az önzetlen, segítőkész, imádkozó testvéreink adakozó szeretetében!

Adományokat, amelyeket a Kollégium Vezetősége a Felsősófalvi Református Gyülekezet számára folyamatosan juttat el, a következő bankszámlára várjuk:

 

Numar tranzactie: 02210006353672100220220527095706724000

Nume client: FUNDATIA „TEHETSEG ES SZORGALOM”

Tipul contului: Cont curent IMM SIMPLU RON

Valuta cont: RON

Numar cont: RO11 RZBR 0000 0600 2358 4775

Data constituirii contului curent/de economii: 27/05/2022

Donatie Sófalva

 

Szeretettel és tisztelettel,

Székelyudvarhely, 2022. június 9.