Események

Homoródfürdőn táboroztak az ötödikeseink

     

Iskolánkban hagyomány az ötödikesek táborozása, amely az idén  szeptemberben, osztályonként került megszervezésre.

A kisdiák most kerül ki a tanítónéni védő szárnyai alól és csöppen bele az egyre inkább önállóságra nevelő tanárok világába. Azért, hogy ne legyen radikális a váltás, az amúgy is elég nehéz helyzetben lévő kis serdülők számára, az iskolában már évek óta az is hagyomány, hogy az ötödikes osztályok az ó-kollégiumban maradnak ahol, a megszokott környezet várja őket néhány osztályteremmel arrébb.

A táborozás Homoródfürdőn, az Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye által működtetett kulcsos házban zajlott. Az osztályfőnöknők kíséretében reggel busszal indultak, más-más napokon, egymást váltva a csapatok. Ez alkalommal történtek meg az első találkozások, nem csak a gyerekekkel, hanem szülőkkel is. Gondjainkra bízták őket és mi szeretnénk őket jóra, szépre nevelni és a tudomány megannyi titkaiba bevezetni.

Miután megérkeztünk a táborba lefektettünk pár alapszabályt, és a gyerekek elfoglalták a szobákat. Ez után kezdődött az ismerkedés, csapatösszerázás, majd a szemléltetése és megélése annak, hogy hatással vagyunk egymásra és felelősek vagyunk egymásért. Elkísért bennünket Györi Izabella, iskolánk aligazgatónője, aki humorral fűszerezve ismertette iskolánk szabályrendszerét. Később a tornatanárok izgalmas és mozgalmas játékokkal tették színessé a tábor programját. Vacsora előtt, első este Szász Lóránd farcádi lelkipásztor ritmusos-zenés foglalkoztatása szórakoztatott, másnap pedig Kisfaludi Violával énekeltünk ismert egyházi és népi énekeket. Hálásan köszönjük az eligazítást, a sportos játékokat és a lélekemelő zenés perceket!

Vacsora után társasjáték, beszélgetés, szabad foglalkozás, a napért való hálaadás, majd esti mese következett. Az esti mese alatt, – hogy lehet, hogy nem, – senki nem aludt el, sőt utána a gyerek sokáig csendesen, de vidáman beszélgettek, társasjátékoztak.

A reggeli után, a gyerekekkel együtt kitakarítottuk a házat és a szomorkás időben visszaindultunk Székelyudvarhelyre. Ez volt az első találkozás egy hosszú úton, ami most kezdődik el, amit együtt tehetünk széppé, amin együtt gyakorolhatjuk keresztyén értékrendünket, tanítva és tanulva egymástól. Isten tegyen minket bölcsekké, hogy tudjuk melyik úton kell járnunk. Ő adjon tanácsot, vezessen szerető szemével.

Köszönjük az iskola vezetősége és a Bethlen Gábor Alap támogatását.

Zinner Emőke és Bardócz Tímea az ötödikes osztályok osztályfőnökei