Események

Kiváló eredmények angolból is

Idén szeptember 23-án és október 14-én került sor az ECL országos angol nyelvi verseny megrendezésére, amely során diákjaink két fordulóban csillogtathatták meg kivételes angol nyelvtudásukat. Az ECL országos angol nyelvi verseny tételei az ECL Konzorcium által létrehozott, nemzetközi szinten érvényes nyelvvizsga mintáját követik. Ennélfogva a diákoknak a következő kompetenciák területén kell bizonyítaniuk tudásukat: olvasás utáni szövegértelmezés, hallás utáni szövegértés, beszédkészség és írásbeli készség. A verseny két nyelvkategóriában került meghirdetésre, B1 és B2-es haladó szinteken.

Az első forduló, a helyi szakasz, szeptember 23-án került megrendezésre, iskolánk aulájában, ahol diákjaink szép számban gyűltek össze. A helyi szakasz során a versenyzőknek egy elolvasott, illetve egy meghallgatott szöveg alapján kellett különböző feladatokra válaszolniuk. A helyi szakasz során a B2-es kategóriába iratkozott diákjaink közül érdemes megemlíteni Balázs Dóra XI.B. osztályos tanulót, aki, noha nem jutott tovább a második fordulóba, a maga 48,75 pontos eredményével igencsak előkelő helyet foglalhatott el a versenyzők között.

A B1-es kategóriába iratkozott diákok közül hatodikként továbbjutott az országos szakaszba Balázs Boglárka, VIII. A osztályos tanulónk, aki végül az október 14-i, Sepsiszentgyörgyön megszervezett második fordulóban az előkelő ötödik helyen végzett, összesen 94.25 ponttal. Gratulálunk diákjainknak a szép eredményekért!