Események

Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Képzése 2024

A Napsugár Egyesület idén XV. alkalommal szervezte meg a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Képzését 2024. május 24-én, a székelyudvarhelyi Városháza Szent István termében. A szakmai nap népszerűségét bizonyítja, hogy több mint száz óvónő vett részt a képzésen, akiknek többsége Székelyföldről érkezett (Maros, Hargita, Kovászna megye), de határon túli óvodapedagógusok is szép számban jelen voltak az eseményen (25 személy). A rendezvény évente történő megszervezését a növekvő érdeklődők és visszajáró résztvevők száma indokolja, amely annak köszönhető, hogy Székelyföldön egyedi jellegű ez a szakmai találkozó.

Az előző évekhez hasonlóan, a szakmai nap célja most is az volt, hogy a résztvevő óvodapedagógusok olyan gyakorlatban is jól alkalmazható ismeretekre tegyenek szert, amelyek segítségével néphagyományőrző munkájukat színesíthetik, gazdagíthatják, ezáltal nevelve a jövő nemzedékét hagyományaink tiszteletére, értékelésére és megtartására.

A XV. továbbképzés témája “Keresztény szellemiség és hagyományaink őrzése, továbbéltetése az óvodában ” volt.

Előadóink a nagyváradi Csillagocska Református zeneóvoda pedagógusai és munkatársai, Dobrai Júlia óvodapedagógus, Kabai Kitty református lelkipásztor és Benedek Árpád zenepedagógus. Lelkes emberek, akik óvodás gyerekek mindennapjait színezik ötletes megvalósításokkal e témában. Ezért tudtak, úgy gondoljuk, hitelesen beszélni, megvalósítható

ötleteket bemutatni nekünk, mert ők ezt már művelik, s hogy mi ezt miként tudjuk mindennapjainkban kamatoztatni, az már tőlünk is függ.