Önkénteseink

Iskolánk önkéntesei: a Harmatcseppek

Iskolánkban 2010. október 11-én, az “Egy Mosoly az Életért” egyesület szárnyai alatt létrejött, megalakult egy lelkes kis önkéntes szeretetszolgálat, melynek a Harmatcseppek nevet adtuk.

A „szeretetszolgálat” célja, tanulóink szociális érzékenységének fejlesztése, lelkiségük elmélyítése, a másság elfogadása, a szeretet megtapasztalása, átadása- elfogadása.

Az önkéntes csoport tagjai 2016 szeptemberében:

XII.B.: BOBRIC HENRIETTA, DÉNES KATALIN, SZÉKELY ZSÓFIA, ZSOMBORI EDINA, SZÁLASY ANITA
XII.A.: GAGYI ANIKÓ, TRÉFÁN ORSOLYA,
XI.B.: HEGEDÜS TÜNDE, PÁL ORSOLYA
X.B.: BORDÁS PÉTER, LŐRINCZ RENÁTA, NAGY ADÉL, PÉTER ANITA, SÁNDOR ANDREA, SÓLYOM GABRIELLA, SZÁSZ EMŐKE, SZIKSZAI ZSUZSÁNNA, VETÉSY ANDREA
X.A.: ÁGOSTON GYOPÁRKA, FECSŐ PÉTER, ROZS MEDVE MÁRK
Szakmai irányítók: Lőrincz Edit programvezető, Papp Csilla szakmai vezető, Nagy Mária pszichológus.

Tevékenységünk helyszíne a Szombatfalvi Református Öregotthon, a Lókodi Öregotthon és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett alsó- és felsősófalvi, zetelaki, kápolnásfalvi napköziotthonok.

A Szeretetszolgálat tevékenységi köre: havi rendszerességgel látogatjuk a vidékünkön működő idősotthonokat (Szombatfalvi Református Öregotthon, Lókodi Ökumenikus Öregotthon), és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonokat valamint napközi otthonokat (Sófalva, Kápolnás, Zetelaka).

A látogatások során önkénteseink elbeszélgetnek a bentlakókkal, programokat, műsorokat szerveznek számukra. Minden évben megszervezésre kerül a közös adventi koszorúk készítése, szüreti bál szervezése, Mikulásjárás a gyermekotthonokban, „Karácsony csillaga” műsorok az idősotthonokban és a gyermekotthonokban, Cipősdoboz- akció megszervezése az iskola keretén belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára, farsangi bál szervezése stb.

Tudjuk, érezzük, hogy nem csak számunkra fontos ez a szolgálat, hanem az idősotthon, gyermekotthon lakói számára is. Mindig nagy szeretettel várnak, úgy szólnak hozzánk, mintha igazi családtagjuk lennénk. Örömmel látjuk, hogy ismét tudnak mosolyogni, várni, remélni, hogy holnap, vagy holnapután, de újra eljövünk. Egyre nehezebb elköszönni tőlük, és egyre jobban várjuk, hogy visszatérhessünk.
Az önkéntesség egy kis életiskola. Érdemes ide beiratkozni, érdemes kijárni. Itt nem lehet megbukni, nincs bezárt ajtó senki előtt. Mi mindenkit nagy szeretettel várunk közénk.

A bemutatkozást Váci Mihály szavaival zárom, szavak, melyek egyben a szeretetszolgálatunk mottója is:

„És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta, jó vagy;
s egy tekintetük elhitesse veled:
-szép dologért élsz – és érdemes élned!”
Váci Mihály

Lőrincz Edit

Önkénteseink 2010-2015 – képekben

Önkénteseink 2016 – Adventi látogatás az idős otthonokban – képekben